Megtakarítás (hagyományos és befektetéssel kombinált)

 

Megtakarításról akkor beszélhetünk, ha távlati céljaikra (például: nyugdíjas évek anyagi biztonsága, gyermekjövő támogatása, lakásvásárlás) szeretnénk anyagi biztonságot teremteni biztosítási védelemmel egybekötve.  

2 fajtája létezik: 

  • Hagyományos életbiztosítás
  • Befektetési egységekhez kötött életbiztosítás

 

Hagyományos életbiztosítás

A biztosított halála esetén, vagy a tartam lejáratakor a Biztosító a hozamokkal növelt biztosítási összeget, a hűségnyereség összegét valamint az esetleges rendkívüli befizetésekből származó aktuális összeget fizeti ki. A Biztosító szakemberei a biztosítási díjakat biztonságos formában kamatoztatják, így a kockázatot nem a biztosított viseli, vagyis tartam végén egy garantált biztosítási összeggel számolhatunk. Természetesen ezzel együtt lemondunk a magasabb hozam lehetőségéről is.

Megtakarításunk mellé - adott szerződésen belül - kiegészítő biztosításokat választhatunk (például: baleseti halás, rokkantság, műtéti térítés, stb.), mellyel növelhetjük biztosítási védelmünket. 

Évente lehetőségünk van a biztosító által felkínált indexálási lehetőségek közül választani (kockázatelbírálás és orvosi vizsgálat nélkül), növelve ezzel a megtakarításunk értékét.

Ezt a biztosítási formát azoknak ajánljuk, akik kockázatkerülők.

 

Befektetési egységekhez kötött életbiztosítás

A befektetési életbiztosítások a hagyományos életbiztosítások által nyújtott szolgáltatásokat ötvözik a befektetési alapok által kínált befektetési lehetőségekkel. A szerződő megválaszthatja, hogy az általa befizetett díjat milyen típusú és kockázatú befektetésekbe helyezze el a Biztosító.

A befektetési egységekhez kötött életbiztosítás rendkívül rugalmas, ügyféligényhez alakítható, azonban a befektetésből adódó kockázatokat a szerződő viseli

Választhatunk rendszeres díjfizetésű, vagy egyszeri díjas megoldást is.

Tartam tekintetében lehetséges tartamos vagy élethosszig tartó megoldást választani. 

Általában automatikus indexálást hajtanak végre a Biztosítók évente (KSH adatokhoz igazítva), de a legtöbb terméknél ez elutasítható. 

Kiegészítő biztosítások széles kínálata közül választhatunk ezen terméknél is, azonban célszerű a biztosítási védelmet külön termékben megvalósítani. 

Ennél a biztosítási formánál számos költséggel kell számolni (például: kezdeti költség, adminisztrációs költség, eladási- és vételi ár közötti különbség, stb.), mely költségek egy része a megtakarítási idő első 3 évében komolyan megterhelik a megtakarítási számlát, éppen ezért ezt a megtakarítási formát elsősorban a kockázatvállalóknak és a hosszú távon megtakarítani kívánóknak ajánljuk

A BEMBOZ Kft. a megtakarítási életbiztosítások széles választékát kínálja ügyfelei részére. Összehasonlítjuk Önnek a biztosítók által kínált termékeket és segítünk a választásban.

Kérjen ajánlatot ide kattintva!