Társasház biztosítás

A társasháznak, lakásszövetkezetnek, lakóparknak, lakóközösség biztosítás általában az alap vagyonbiztosítási káreseményekre terjed ki, a közös épületet ért károk viselésére. A felelősségbiztosítási (épülethasználói) fedezet esetében a biztosító megtéríti az idegen harmadik személynek okozott személysérüléses vagy dolgokban keletkezett károkat, amelyekért a biztosított, mint a biztosított épület tulajdonosa, használója kártérítési kötelezettséggel tartozik.

Egy társasház biztosítás tartalmazhat bővített felelősség biztosítást, amelyben nem csak idegen személynek, hanem a lakók egymásnak okozott kárait is szeretnék, hogy megtérítse a biztosító. A lakóközösség döntése alapján, külön díj megfizetése ellenében kiegészíthető a biztosítási fedezet és a közös tulajdonú ingóságok és berendezések is, meghatározott feltételek teljesülése esetén biztosítási védelem alá vonhatóak.

Ilyen kiegészítő lehetőségek lakóközösségek számára a kaputelefonokban, elektromos kapukban és liftekben keletkezett rongálási károk a választott fedezet mértékéig. Különleges üvegek kiegészítő biztosításával biztosíthatók a közös tulajdonú és közös tulajdonon belül elhelyezett kirakat üvegezések. Kiegészítő biztosítás köthető a társasházi közös képviselők és társasház kezelők felelősségbiztosítására. Léteznek olyan teljes körű épületbiztosítások, amelyek megkötésével egyszerre a közös tulajdonú és a magán „falak” (pl. közmű vezetékek, villamos hálózat, üvegfelületek) károsodása ellen is biztosítási védelemben részesülünk.

Ha társasházunk nem ilyen biztosítással rendelkezik, akkor mindenképp kössünk önálló lakásbiztosítást saját ingatlanrészünk (pl.: lakás mellett saját tulajdonú garázs, pince) megóvására. Ennek részeként még külön gondoskodnunk kell a lakásunkon belüli ingóságaink (bútoraink, szőnyegjeink, konyhai és elektronikai eszközeink, ruháink stb.) biztonságáról is.

A BEMBOZ Kft. a lakásbiztosítások széles választékát kínálja ügyfelei részére.

Összehasonlítjuk Önnek a Biztosítók által kínált termékeket és segítünk a választásban.

 

Ismerje meg a különböző biztosítási formákat: